Workshop hands-on technieken

In deze workshop leer je hoe je door middel van zachte aanrakingen je eigen paard kunt behandelen. In nog geen 10 minuten per dag kan je de handgrepen die voor jouw paard geschikt zijn toepassen. Heb je meer tijd, dan doe je er meer. Een aantal technieken kan je zelfs tijdens het werken met je paard toepassen.

We beginnen met kijken en voelen; waar zitten blokkades, gevoelige plekken? Wat voelt normaal en wat voelt afwijkend? Is het paard symmetrisch? Welke handgrepen en technieken kan ik toepassen?Je leert hierbij gebruik te maken van je creativiteit en te vertrouwen op jezelf; wat komt er als eerste in je op als je naar het paard kijkt, of als je iets voelt? En hoe zou je dit oplossen? Hier komt de kracht van intentie om de hoek kijken, welke je ook tijdens je training kunt gebruiken.

Dan ga je in verbinding met het paard aan de slag; Krijg ik een ja of een nee? Welke aanraking vindt hij fijn, welke niet? Hoe kan ik de aanraking aanpassen? Wat kan ik in mijn eigen lijf verbeteren om de behandeling nog prettiger en doeltreffender te maken?
Dit schept enorm veel vertrouwen bij je paard, doordat je naar hem kijkt en luistert!

Onder andere het volgende komt aan bod;
*Bindweefsel losmaken
*Spieren ontspannen
*Bloedsomloop stimuleren
*Bewustzijn van bepaalde lichaamsdelen stimuleren
*Balans verbeterenStress verminderen
*Specifieke problemen als singelnijd, kopschuw zijn, enzovoorts
En;
* Werken met intentie
*Werken met je ademhaling
*Werken zonder het paard aan te raken

Kosten: 55 euro per persoon
Tijd: 9.30 tot 13.00 uur
Er is plek voor 4 personen
Voor koffie, thee, water en iets verantwoord lekkers wordt gezorgdMeld je aan door een mail te sturen naar info@ontmoetjepaard.nl
Heb je een specifieke vraag voor jouw eigen paard, stel deze dan in de mail zodat we hier in de workshop aandacht aan kunnen besteden.