Ervaringen van klanten

Dali springt weer zonder moeite aan aan in galop- november 2017
Dali had moeite met aanspringen in galop. Vooral de rechtergalop was moeilijk, zowel qua aanspringen als in galop blijven. Na 2 cranio-sacraalbehandelingen en training is dat nagenoeg verdwenen. Als eigenaar/ruiter kan ik nu werken aan de mentale spanning rondom het galopperen en vermoed dat de behandelingen ook hebben bijgedragen aan het langzaam loslaten van de spanning rond de galop.
Overigens hing de staart van Dali ook enigszins naar links. Vermoedelijk is dat ontstaan in de stal, toen hij moeite had met opstaan. Die staart ziet er nu een stuk beter uit, veel meer gecentreerd! Wat mij trouwens opvalt, is dat Frieda zo fijn rustig is als ze aan het werk is met mijn ruintje/clowntje. Dat is hartstikke fijn en geeft vertrouwen.
Ingrid
 
Pony laat zich weer pakken uit de wei- januari 2018
Onze new Forest pony wilde zich niet laten pakken als we haar wilde berijden. Frieda stelde voor om haar te behandelen d.m.v. Craniosacraal therapie. Onze pony was tijdens de behandelingen zeer ontspannen en na een paar sessies was er al resultaat. We kunnen haar nu op stal en in de wei pakken om haar halster om te doen. De mindfulness oefeningen hielpen en helpen hier ook goed bij.
Hanneke
 
Boy beweegt weer soepel en zit lekker in zijn vel-februari 2018
Sinds september 2017 is Boy onder behandeling bij Frieda. Boy heeft problemen met zijn bewegingsapparaat en met zijn lever/darmen als gevolg van een oude infectie. Door de behandelingen van Frieda is hij nu soepeler in zijn lijf, beweegt makkelijker, heeft meer looplust en toont minder hoekig. Hij is meer in zijn element als paard. Ook zijn kauwen en darmwerking zijn verbeterd. Frieda werkt op een fijne ontspannen manier, binnen de grenzen van paard en mens. Een behandeling is een weldaad voor je paard.
Gabrielle
 
Heb nog nooit zo'n blij en gelukkig paard gehad! - mei 2018
Na de 1e behandeling merkte ik dat Neron veel soepeler was, bijvoorbeeld van travers naar schouderbinnenwaarts ging heel makkelijk.
Na de 2e behandeling voelde hij nog veel losser, tijdens een buitenritje kon ik zijn draf bijna niet uitzitten! Hij was zo blij en los!
Een paar dagen daarna zette ik hem in de wei, en trok hij een enthousiaste sprint met bokkensprongen, iets wat hij nooit doet. Daarna kwam hij weer naar me toe om een aai over zijn bol te halen. De allereerste keer in 5 jaar dat hij dit doet! Heb geloof ik nog nooit zo'n gelukkig en blij paard gehad.
Manon
 
Nathan ziet er veel beter uit - juli 2018
Ik ken Frieda van de stal waar ik mijn paard heb staan.
Nathan zag er een beetje uit als een oud opaatje ( nou is hij ook niet heel jong meer).
Bij de eerste behandeling was Nathan een beetje aan het vluchten door niet echt stil te blijven staan. Dit was voor Frieda geen probleem, ze gaf Nathan de gelegenheid zich te uiten. Na de behandeling ging hij gelijk met zijn vrienden spelen alsof hij weer even lekker los was.
De 2de behandeling ging al wat beter, Nathan bleef wel staan maar vond het nog wel moeilijk. Dit keer ging hij op het touw bijten. Frieda zou deze keer de traanbuisjes van Nathan behandelen omdat hij best snel vieze ogen heeft. Dit keer sloeg het ook over op mij ik begon te snotteren en niezen, dus bij mij kwam er ook wat los.
Ook nu ging hij weer lekker spelen.
Bij de 3de behandeling was hij wat klam en ook voor de behandeling zeiden andere dat hij stonk( ik heb het zelf niet bemerkt), dus was er iets los gekomen.
Dit keer ging het behandelen beter . Zijn ogen zakte dicht en begon hij te schommelen.
Nu na de behandelingen ziet Nathan er veel beter uit. Hij is natuurlijk geen jonge God geworden maar zijn ogen zien er helder uit en zijn vacht glanst veel meer.
Frieda werkt rustig en laat het paard wel zijn ding doen als hij het moeilijk vind.
Christianne
 
Unieke ervaring - aug 2018
Unieke ervaring!!!!! Zowel voor mijzelf als voor Grietje. Had ik nog nooit gehoord van EFT, ik wou dat ik Frieda Klomp eerder had ontmoet. Dankzij Monique Braam. Wat bijzonder. Door middel van 'kloppingen' op bepaalde lichaamsdelen en je angst hardop zeggen, waardoor ik zo slap werd als een zeef en compleet ontspannen was!
Frieda heeft magische handen! Heb Grietje nog nooit zo ontspannen gezien en nu weet ik wát er blokkeert in haar prachtige paardenlijf. Frieda, je bent niet alleen een fantastisch mens, en je kon veel, maar niet toveren vertelde je; ECHT WEL!!!! Bedankt.
Celeste Wisselink
 
Peninah voelt zich meer thuis - nov 2018
Je hebt mijn paard, Peninah, 2x een lymfe behandeling gegeven. Dit tot volle tevredenheid. Door je fijne afstemming sloot Peninah snel aan. Ze gaf subtiel aan wat niet fijn was en je ging daar meteen op in waardoor het vertrouwen in jou bleef. Ook de rest van de kudde haakte aan en ging op gepaste afstand in rust erbij staan. Na de 1e behandeling zag ik gaandeweg ontstaan dat Peninah zich meer thuis ging voelen in haar nieuwe kudde. Toen je kwam voor de 2e behandeling was er weer dezelfde rust en fijne afstemming. Ook nu haakte Peninah snel aan en werd hierbij ondersteund door haar kudde wat voor jou ook prima was. Na de behandeling liep Peninah op een roze wolk door de wei. Ongeveer 10 minuten na de behandeling liep ze flink te gapen. Ze is meer aanwezig in haar lichaam.
Marga
 
In twee behandelingen van headshaking af - okt 2018
"Jack is totaal veranderd; Hij is in het rijden meer ‘zen’ geworden en gebruikt zijn energie nu om alert te zijn op mijn hulpen, in plaats van te schudden. Hij pakt dingen heel snel op en zijn ook weer begonnen met lessen. Hij vindt het heerlijk om te werken. Hij is veel meer ontspannen en is echt de wereld aan het verkennen.Bedankt voor je vriendelijke en professionele hulp, we komen zeker terug als het nodig is. Je geeft goede adviezen die je ook goed kunt verantwoorden. Dus dankjewel!”.
Kim Puntman

Headshaking is meestal een neurologisch probleem. De oorzaak kan in het hoofd zitten, maar zeker ook elders in het lichaam. Klachten kunnen onder andere verergeren bij zonnig weer, wind, pollen in de lucht, bij stress, of in het werk. Het is vaak een langdurig proces om hier vanaf te komen. Jack is hier een uitzondering in.
 
3 blije wezens voor de prijs van 1 - nov 2018
Guusje heeft sinds een maand dikke benen en flinke mok. Tevens heeft Guusje nogal wat meegemaakt in verleden, wat natuurlijk meespeelt in haar fysieke toestand."De stalhulp kon me melden dat Guus een andere oogopslag had, fris en ondeugend.
Ze had duidelijk in haar stal gelegen want ze zat onder het stro; dat heeft ze al een tijd niet gedaan.Toen ik vanmiddag zelf bij Guus in de wei was, zag ik dat haar benen geslonken waren en ze liep minder stijf.Ik deed het halster om ze, vindt dit altijd onprettig. Maar niet vanmiddag, ze bleef staan en deed zelfs haar hoofd omlaag!Ik wilde gaan wandelen en was voorbereid op spektakel, gezien de harde en koude wind. Tijdens het wandelen was ze echter fris, maar ook heel zacht en ontspannen.
Haar frisheid leek deze keer puur voort te komen uit vrolijkheid en enthousiasme en niet uit angst....Eenmaal weer in de wei ging ze er met haar maatje in volle galop vandoor, al bokkend en springend gingen de dames zij aan zij door de wei.Voor mij een heerlijke afsluiting van onze wandeling, er kwam zoveel energie uit.... Dat ik dacht 'jeetje wat knap dat je dit allemaal bij je hebt weten te houden tijdens onze wandeling'.Haar oogopslag is anders, zacht, zelfverzekerder en straalt meer rust uit.
Alsof ze heel wijs is geworden....En…sinds vanochtend heb zelf geen last meer van mijn rug…..Ook de buurvrouw van Guus is vrolijker…toeval?Ik ben aangenaam verrast wat 1 behandeling teweeg kan brengen! En ben ook heel blij met het voedingsadvies wat Frieda me gegeven heeft"
Marjon Bijl