Emotional Freedom Techniques

Emotionele blokkades 
 
Het hebben van emotionele blokkades kan erg lastig zijn in het dagelijks leven, of dat leven nou met of zonder paard is.
 
Emoties worden opgeslagen in je lijf. Denk bijvoorbeeld eens aan iets wat je heel eng vindt. Dat voel je in je lijf, toch?
 
Blokkades hoeven helemaal niet 'ernstig' te zijn. Toch kunnen ze kunnen ze voor de nodige problemen zorgen. Bijvoorbeeld hoogtevrees, angst voor autorijden, angst voor paardrijden, niet tegen je baas durven zeggen wat je zou willen zeggen, enzovoorts. Los je emotionele blokkades op, en je zult er geen last meer van hebben.
In andere gevallen zorgen vastzittende emoties voor fysieke klachten. Van een pijnlijke nek tot fibromyalgie
 
EFT werkt onder andere bij:

- Angsten
- Burn-out
- Hartkloppingen
- Overgevoeligheid voor prikkels (van anderen)
- HSP lees meer onder Hoogsensitiviteit (HSP) en EFT
- Niet lekker in je vel zitten, humeurig zijn
- Chronische pijn
- Overtuigingen
- Onverwerkt verdriet
- Slapeloosheid, insomnia
- Stress
- Trauma's
- Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS)

 

Afbeelding invoegen

EFT klop-punten


Wat is EFT
EFT is een eenvoudige kloptechniek met je vingers.  Je klopt op acupunctuurpunten. Terwijl je klopt richt je je aandacht op het probleem, door het uit te spreken. Hierdoor kom je dichterbij je gevoel, waardoor er ook weer nieuwe zinnen ontstaan. Zo kom je tot de 'kern' van je probleem. Vaak is dat iets wat je helemaal niet had verwacht. 

EFT is een interventietechniek die is gericht op het voelen van emoties. Het zorgt ervoor dat je uit je hoofd komt en in je lijf. Door jezelf te behandelen verwijder je de emotie, het heftige gevoel. De herinnering blijft, maar het roept geen boosheid, angst of verdriet meer op. 
 
EFT lost overtuigingen op zodat je verder komt. Overtuigingen kunnen bijvoorbeeld zijn 'ik ben niet goed genoeg' of; 'dit is iets voor vrouwen, niet voor meisjes zoals ik' of; 'ik vind het zielig om meer geld te vragen aan mijn klanten'.  Als therapeut help ik jou om tot de kern van jouw overtuiging te komen; hetgeen jou in je leven belemmert.
 
Heb jij paarden (of andere dieren, of kinderen), dan kunnen emotionele blokkades er voor zorgen dat jullie niet optimaal kunnen functioneren samen.Het kan bijvoorbeeld zijn dat je (onbewust) je paard zielig vindt. Of je bent (onbewust) bang voor je paard. Dit heeft natuurlijk allemaal invloed op het gedrag van jouw paard!Los je emotionele blokkades op met EFT, en je zult zien dat jouw paard 'meeverandert'. Je zult het leven vanuit een andere bril gaan zien. 
 
Behandeling
Afhankelijk van je probleem help ik jou binnen 1 sessie van een uur hoe je jezelf met EFT kunt behandelen. Want; zelfredzaamheid staat voorop. 
Ik behandel in Wolfheze (nabij Arnhem) bij je thuis of via Skype. Maak nu een afspraak en laat je angsten, trauma's en conditioneringen los!
 
Voordelen van EFT:
- Je hoeft niet te praten over je problemen (het mag natuurlijk wel!)
- Je leert jezelf behandelen
- Het is makkelijk
- Direct effect
- Het is zacht, geen heftige herbelevingen
 
Maak nu een afspraak of neem contact op voor meer informatie.