Hoogsensitiviteit (HSP) en EFT

 
Als (hoog) sensitief persoon (HSP) ben je vaak extra gevoelig voor prikkels en absorbeer je makkelijk emoties van anderen.
Je kunt emoties overnemen van zowel mensen als dieren. Tevens kan je fysieke klachten overnemen (want dit zijn bijna altijd vastzittende emoties).
 
Je kunt je na (fysiek) contact dan erg vervelend voelen, of je kunt bijvoorbeeld niet meer slapen. Veel energietherapeuten of leren je om jezelf af te schermen, bijvoorbeeld door je voor te stellen dat je in een glazen stolp zit.
 
Soms helpt dat niet (voldoende). Tevens pak je 'het probleem' niet bij de kern aan. Emoties neem je namelijk over van iemand anders, omdat er in jou iets getriggerd wordt. Hetzelfde geldt voor fysieke klachten.
Door je af te schermen, ben je dus eigenlijk alleen maar aan het handelen uit angst (angst om je vervelend te gaan voelen) en gaat het je meer en meer belemmeren in je doen en laten.
 
  Afbeelding invoegen
Als je de (vastzittende) emoties bij jezelf oplost, zul je minder ontvankelijk zijn voor de energie en emoties van anderen. Kortom, je dient met jezelf aan de slag te gaan.
Hoe? Bijvoorbeeld met EFT, Emotional Freedom Techniques.
Ik leer je hoe jezelf met EFT kunt behandelen. Dit kan al in een sessie. Soms zijn meer sessies nodig.
 
Ik behandel in Wolfheze, bij je thuis of via Skype.